Heeft u een bepaald budget? Laat het me gerust weten, dan kan ik altijd navragen aan de maker of er iets mogelijks is.

De prijs word bepaald door de werkuren en de prijs van het (behandeld tegen roest) metaal.

Wanneer je handpan laten stemmen? Dat hangt veelal af van je speelstijl, bij ”normaal” gebruik is het gemiddeld 2 jaar. Het re-tunen van een bestaande handpan duurt ongeveer 1 a 2 uur.

Hebt u zelf een voorkeur qua noten combinatie, aantal, toonladder,… dan kan ik dat gerust vragen aan de maker wat de mogelijkheden zijn. Dit zijn alle noten die voor de handpan kunnen: C C# D Eb E F F# G Ab A B Bb of zo uitgelegd DO DO# RE MIb MI FA FA# SOL LAb LA SI SIb. Het teken # (scharp) betekent een kruis (major) uitgelegd is dit verhogen van een halve toon. Voor verlagen van een halve toon wordt de mol ♭ (flat) gebruikt. Er zijn twee afmetingen die gebruikt worden 55 cm en 60 cm, het verschil is; 60 cm is mogelijk te stemmen in Bb4 en 55 cm kan NIET gestemd worden in Bb4 = noot Sib.

Verzending (gratis) is mogelijk MAAR toch adviseer ik iedereen, om dit prachtig stukje muzikale kunst, bij mij thuis te komen horen, voelen, zien,..

Het instrument beluisteren en uittesten kan bij mij thuis na afspraak

Uitleg benamingen en verschil tussen 432Hz en 440Hz.

Alle audio’s files zijn realtime van de handpan, ik wil daarmee zeggen dat het geen kopie is van een andere handpan of van internet is gehaald. Maar je weet ook dat je niet 100% procent af kunt gaan op een opname, ieder luidspreker brengt een andere resonantie en heeft een verschillende kwaliteit (ik raad ook aan om met een koptelefoon te luisteren). Bewust plaatst ik enkel het geluidsfragment en niet de video op de website, dit om u volledige te kunnen focussen op de sound en de kwaliteit is beter dan een YouTube filmpje. Een handpan kan nooit hetzelfde klinken als een andere handpan met dezelfde noten. Dit heeft verschillende factoren, zoals het soort metaal, de verhittingsplaats (voor, midden of achter) het ambachtelijke,… Dat maakt, dat de handpan nog unieker en mysterieuzer is!