Redenen om een handpan te kopen als je een muzikant bent

Er zijn zoveel verschillende instrumenten in de muziekwereld en verschillende muzikanten die liever allerlei instrumenten bespelen. Naast de conventionele instrumenten zoals slag- en snaarinstrumenten evenals als blaasinstrumenten is er het nieuwe instrument de steelpan genaamd. De handpan is een muziekinstrument dat lijkt op een pan zoals de naam al doet vermoeden. Het heeft een ronde vlakke ondergrond met bolvormige stalen panelen die een geluid produceren wanneer erop wordt geslagen. Het instrument geeft verschillende toonhoogtes op verschillende plaatsen op het oppervlak van de pan. Het zijn deze punten die een muzikant zullen helpen een ritme of een melodie te spelen en hun het muzikale patroon te laten beheersen om de nodige melodie te kunnen produceren.

De redenen om een handpan te kopen als muzikant kunnen verschillen, variërend van persoonlijke voorkeur om zijn unieke geluidsproductie capaciteit of om vele andere aspecten. Als je geniet van het spelen van de drums, is dit misschien net zo’n sensatie voor jou. Dit impliceert echter niet dat alleen drummers kunnen genieten van de handpan. Iedereen die een instrument bespeelt kan het eens proberen. In feite, hebben veel muzikanten die andere instrumenten bespelen, waaronder de saxofonisten, het geprobeerd en zijn verslaafd geraakt. De meest spannende reden waarom je handpan moet kopen als je een muzikant bent is omdat het de nieuwste rage is. In tegenstelling tot de meeste conventionele instrumenten die geen aandacht meer krijgen, is de steelpan is een intrigerend instrument dat veel muziekliefhebbers enthousiast zullen maken waardoor ze zich zullen vergapen aan de uniciteit en de helderheid van het geluid om maar eens een paar dingen te noemen.

Op de handpan zitten acht belangrijke punten en één centraal punt dat bekend staat als “ding”. De acht punten zijn genummerd in een systematische volgorde met één als laagste noot in de toonhoogte en acht als de hoogste noten in de toonhoogte. Deze samen vormen de gebruikelijke volledige muzieksleutel in de muzikale wereld. Alles wat de muzikanten hoeven te doen is deze punten te vinden in de eerste paar slagen en ze zijn klaar om te spelen. Het bespelen van dit instrument is een sensatie omdat mensen niet de punten zien onder de pan. Ze zullen zich afvragen hoe zo’n eenvoudig en simpel uitziende pan in staat is tot het produceren van allerlei korte en lieve melodieën.

Iedereen die besluit om een handpan te kopen moet weten dat het wordt gestemd met een hamer, die wordt gebruikt om de noten te slaan op aangewezen punten op de pan. Je kunt de hamer gebruiken net zoals de drummer zijn stokken gebruikt om de verschillende noten te slaan op zijn drumstel. Het enige verschil in dit geval is, dat je alle noten hebt op een pan, in tegenstelling tot de drums die de noten heeft in een set. Gezien de eenvoud en de compacte aard van het instrument, zijn er veel muzikanten die het proberen en het aantal mensen die een steelpan willen kopen neemt daardoor iedere dag toe. Om deze reden is de oorspronkelijke ontwerper samen gegaan met een Italiaanse fabrikant om te helpen bij de productie van alle eenheden die de mensen op de markt nodig hebben.