Er wordt gezegd door sommigen dat de beat van de drum, resoneert met de essentie van het menselijk hart. Hartkloppingen die in harmonie zijn, met onze eigen interne percussie omdat het pompen van onze levenskracht zich in ons lichaam weergeeft. Er wordt ook beweerd dat drums kunnen ontspannen, de spanning op de vermoeide geest, en genezen van de emotionele wonde. Iedereen die ooit heeft gespeeld op drums, voelen zich op hun best. De power zit hem in het drummen (met de handpan?)!

De handpan wordt vaak gebruikt in therapiesessies zoals: stress, woede en emotionele pijn. Er zijn tal van positieve resultaten die helpen bij: Autisme (en aanverwante stoornissen), post-traumatische stress, corporale stress, drugsmisbruik, het verhogen van het gevoel van eigenwaarde, multiple-persoonlijkheidsstoornis, Alzheimer, Parkinson, en manische depressiviteit (om er maar een paar te noemen). En dit terwijl handpannen geen technisch drums zijn. Ze hebben nog steeds dezelfde voordelen zoals de mogelijkheid, om een ​​extern instrument te verbinden met de inwendige geest en door het ritme en de focus, kan de speler zich mogelijk beter beheersen met hun problemen en angsten.

Het vinden van een niveau van controle, zowel fysiek als emotioneel die anders zouden kunnen ontbreken.

Door het loslaten van tijd en het contact met anderen, kom je onherroepelijk uit bij jezelf of anders gezegd kom je in je lijf, bewust in het hier en nu.

Klik hier voor meer informatie omtrent meditatie.