Waarom een handpan wordt gebruikt bij meditatie

Veel mensen hebben geen idee wat een handpan is. Het is echter een prachtig instrument dat bestaat uit twee holle stalen schelpen die vervolgens worden verwarmd en aan elkaar worden gezet. Je kunt het bespelen met je vingertoppen, je hand of zelfs een rubberen hamer. Het is geschikt om enkele ongelooflijke tonen te produceren en het kan resoneren door het hele lichaam.

Wanneer je mediteert, doe je dit om het lichaam te genezen. Je wilt één worden met jezelf en een niveau bereiken van innerlijke vrede. Je hebt hierbij in het verleden waarschijnlijk muziek afgespeeld en zelfs gezongen als een manier om je af te zonderen van de buitenwereld.

De handpan is uitgegroeid tot een populair instrument dat wordt gebruikt voor meditatie vanwege de geluidskwaliteit en de melodie die het kan produceren. Wanneer je naar de klanken luistert, kan het rustgevend voor je hele lichaam zijn. Het zal diep in je wezen weerklinken en je zelfs helpen met het uitlijnen van je lichaam. De frequentie is zeer wenselijk en je kunt jezelf als één geheel voelen.

Het instrument wordt gebruikt voor twee doeleinden: geluid en aanraking. Wanneer je beide combineert, profiteer je hier nog meer van. Het aanraken van het staal met je vingertoppen kan ontspannen en methodisch zijn. Het geluid kan dan helpen om je hersengolven in diepere concentratie te laten gaan, zodat er een manier voor je is om die hogere niveaus van transcendentie te bereiken, waar je al jaren naar op zoek bent.

Het is belangrijk dat je een waardevol meditatiehulpmiddel hebt en alle instructies in de wereld kunnen je niet helpen als je een audio- en tactiele leerling bent. Het instrument is ontwikkeld in Bern, Zwitserland, en heeft zich sindsdien over heel Europa verspreid. Het instrument is volledig handgemaakt en is in staat om verschillende klanken, op basis van waar je tikt met je vingers op de holvormige schelpen, voort te brengen.

Je verdient het om een ​​manier te hebben om een ​​diepere meditatieve toestand te bereiken en in plaats van zingen kun je dan dit muziekinstrument bespelen. De handpan is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook mooi om naar te luisteren. Het kan zelfs worden aangesloten op luidsprekers, waardoor de geluidskwaliteit nog indrukwekkender wordt en kan worden gedeeld met anderen. Het instrument wordt gebruikt voor podiumoptredens, mantra gezangen en individuele meditatie.

Het is zo ontworpen dat iedereen het kan bespelen, ongeacht je muzikale talenten en dit is één van de redenen waarom het zo populair is geworden. Als je wilt  mediteren en je af wilt zonderen van de rest van de wereld, kan het handig zijn om dit instrument eens een keer vast te houden om te zien waarom het over de hele wereld wordt gebruikt. Het kan raadselachtig zijn wat dit instrument voor je kan doen en je zult je afvragen hoe je ooit hebt kunnen mediteren zonder. Het geluid tesamen met het contact stelt het lichaam in staat zich te ontspannen en de muziek die het produceert zal resoneren door je lichaam om rust en ontspanning te brengen.

Het is de moeite waard om dit te ontdekken en een handgemaakt exemplaar kan eenvoudig aan de binnenkant worden afgesteld met behulp van een hamer.